Maak kennis met: Kevin Hauser.

Maak kennis met de personen op de lijst! Dit keer stelt Kevin Hauser zich aan u voor door het beantwoorden van 10 persoonlijke vragen.

© Job van de Kraats


Profiel

Naam:
Kevin Hauser
Leeftijd:
31
Woonachtig in:
Neede, samen met Kirsten en hond Lewis


1. Waar ben je geboren:

Geboren in Amersfoort, slechts vijf maanden gewoond. Mijn vader was beroepsmilitair, dus we moesten om de pak-'m-beet anderhalf á 2 jaar verhuizen. Heb dus door heel Nederland gewoond, uiteindelijk in het mooie Neede gestrand.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als teamspecialist onderwijs HAVO/VWO en docent geschiedenis aan Het Assink lyceum te Neede, Eibergen en Haaksbergen. Sta met enorm veel plezier elke dag voor de klas, voor onze gezellige, hardlerende en ook wel prettig gestoorde jeugd. Een fantastisch leuke baan!

3. Wat is het mooiste aan Neede?

Veruit de gemoedelijke sfeer. Het verenigingsleven in Neede is subliem. Of je nu bij een sportclub bent aangesloten, bij een gemeenschaps- / ondernemersraad of bij de carnaval: Neede leeft enorm! Afgelopen weekend nog de gala-avond: spectaculair! Het is zonde dat dat niet wat meer wordt benoemd buiten het dorp zelf, want het is een feit dat het een zeer gezellig dorp is, omringd door een prachtige omgeving. Het is ook niet gek dat wij hier zijn blijven 'hangen'.

4. Waarom in de politiek?

Wanneer je vindt dat dingen beter kunnen of zelfs anders moeten, kan je aan de zijlijn schreeuwen of je inzetten om het te veranderen. Ik heb een warm hart voor onderwijs en jongeren in onze gemeente en ik zie dat deze vaak worden vergeten. Jongeren zijn onze toekomst, dat moeten we niet uit het oog verliezen! We moeten zorgen dat ze erbij horen, dat ze het naar hun zin hebben en dat ze hier na gestudeerd te hebben kunnen komen wonen en werken.

5. Wat is/zijn je hobby(’s)?

Mijn baan is ook deels mijn hobby. Wanneer ik even tijd heb voor mezelf ben ik te vinden op mijn Xbox (ik ben een zeer vaardig FIFA-speler, ik neem het graag op tegen wie mij durft uit te dagen ;) ) of achter mijn drumstel. Muziek maken / luisteren is het mooiste wat er bestaat.

6. Waar word je blij van?

Om vanuit een onverwachtse hoek iets te doen voor iemand anders. Je krijgt er een lach voor terug en dat maakt een mens blij. Dat zit al in de kleinste dingetjes. Probeer het zelf maar: ga eens de deur uit met het voornemen dat je voor iemand een deur openhoudt, iemand in de wachtrij voorlaat, mensen een compliment geeft, wat drinken voor iemand pakken, etc. Het maakt je blij!

7. Waar word je verdrietig van?

Vandalisme, alle jeugd over één kam scheren, mensen die profiteren van anderen en binnen de gemeente meten met twee maten.

8. Wat heb jij waar anderen iets aan hebben?

Ik denk dat ik goed kan luisteren en kan relativeren. Dat helpt mensen soms al zonder dat het een kant-en-klare oplossing biedt. Eigenlijk probeer ik altijd wel te helpen; of ik nu de vaardigheden in huis heb om je te helpen of niet, dan gaan we er gewoon samen voor knokken :-)

9. Heb je ook iets waar je niet zo goed in bent?

Ja. Klussen. Zonder twijfel. Ik zie het verschil tussen een hamer en een meetlint niet. Wanneer er iets in huis gedaan moet worden, ga ik dat niet eens proberen. Ik bel m'n vader, vraag m'n buren, gooi flessenpost uit: ik kán dat niet!

10. Wat is je guilty pleasure?

Makkelijke vraag, want ik heb er meerdere. Waar zal ik beginnen: mijn eerste concert was een optreden van de Spice Girls, ik ben tot over mijn oren verliefd op de verhalen van Tolkien en ik zit in een KISS-tribute band, dus in de weekenden zit ik onder een dikke laag make-up en loop ik op hoge hakken. Da's wel even genoeg om te delen voor nu ;-)

Kevin Hauser is onze nummer 3 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Volg Kevin via
Facebook.