Méér bloemen in de gemeentelijke bermen

Kijk, zo hoort dat volgens mij in de lokale politiek: als er goede ideeën zijn vanuit de inwoners, hoef je niet af te wachten, maar moet je knallen.

Gisteren (woe. 13 maart, red.) werd ik getagd door een inwoonster van Eibergen, gesteund door heel wat van haar volgers, m.b.t. een actie van gemeente Haarlem om maar liefst 40.000 m² aan bermen met bloemen te bestrooien om de teruggang van insecten (en bijen in het bijzonder) een halt te roepen.

Een mooi en waardevol initiatief en reden genoeg hiermee direct actie te ondernemen. In een middagje tijd contact gehad met Landschapsbeheer, denederlandsebijen.nl en enkele agrarische ondernemers in Berkelland.

Het klinkt makkelijker dan het is, want je moet goed kijken naar welke bloemen je waar plant, om zo de ecologische samenstelling niet dwars te zitten. Ook zouden de zogeheten invasieve bloemen een enorme schade aan de akkers van de boeren kunnen opleveren (denk bijvoorbeeld aan paardenbloemen, welke zich op agressief tempo voortplanten).

Handen ineengeslagen met Leo Morren van GroenLinks Berkelland om te komen tot goede vragen richting het college. We zien de antwoorden met vreugde tegemoet.