Bijeenkomst stikstofoxiden een succes

De uitstoot van stikstofoxiden houdt Nederland in zijn greep en ook de Achterhoek. Om hierover open het gesprek te blijven voeren, organiseerde VVD Lokaal Netwerk een stikstofbijeenkomst. Hiervoor waren uitgenodigd dhr. Ormel (LTO Noord), dhr. Norel (Bouwend Nederland), dhr. Westra (Statenlid Gelderland) en dhr. Markink (gedeputeerde Gelderland) als sprekers.

Maandag 16 december was er bij de Radstake in Heelweg een bijeenkomst voor leden en bestuurders van de VVD inzake stikstof en de gevolgen ervan. Twee dagen later zouden, zoals aangekondigd, nationaal weer veel acties worden gehouden door zowel boeren als bouwers, om aandacht te vragen voor de huidige problemen en om meer respect.

Uitgenodigd waren de hierboven genoemde vier sprekers om een brede visie te geven van wat het stikstofprobleem momenteel precies inhoudt voor de betrokkenen en hoe het politiek bezighoudt en werknemers in schrijdende gevallen zelfs thuis houdt. 

De afgevaardigden van de politiek, de agrarische sector en de bouwsector gingen aan de hand van stellingen in debat met elkaar, maar ook met het publiek. Als VVD hebben we, zeker in de Achterhoek, behoorlijk wat leden afkomstig uit die agrarische sector en zij waren hier om te luisteren, maar ook om hun zorgen te delen. 

De avond, die aanvankelijk anderhalf uur zou duren, werd na 2 uur afgerond en de conclusie was voor iedereen helder: het hele stikstofprobleem is niet makkelijk. Niet om op te lossen, maar ook niet om nu mee om te gaan. 

De VVD kijkt positief terug op de informatieavond, ook al was deze op sommige momenten lastig of werden er zelfs mensen geĆ«motioneerd. We zijn als liberale partij altijd voor de open discussie, ook als we het onderling niet altijd met elkaar eens zijn of misschien niet eens worden. 

We danken de vier sprekers voor hun inbreng en hun kijk op de problematiek en we danken het publiek voor hun aanwezigheid en hun input. 

Wilt u meer weten over deze bijeenkomst of wilt een suggestie doen omtrent een andere informatieve bijeenkomst, neemt u dan contact op met Birkitta Kortes, via het Lokaal Netwerk Achterhoek, of met Kevin Hauser als campagnecoach van regio Achterhoek (zie pagina: mensen).