Goedkoop tanken doe je weer in de Achterhoek (lees: Berkelland)

Tankstation Tango in Borculo staat derde in de top tien van goedkoopste tankstations in Nederland. De pompstations Tango aan de Ruurloseweg in Groenlo en Total aan de Barchemseweg in Ruurlo zijn de goedkoopste. Tango Borculo staat op plek 3.

© Directlease

De Achterhoekse tankstations leverden met een gemiddelde literprijs van 1,551 euro voor Euro 95 dit jaar de goedkoopste benzine. Daarmee lag de prijs van beide pompen 10 cent

lager dan de gemiddelde betaalde pompprijs in Nederland. Het bedrijf MultiTankcard hield ook de prijsstijgingen bij van benzine in 2019. Euro 95 steeg van 1,61 euro naar 1,65 per liter, een stijging van 1,8 procent ten opzichte van 2018. Diesel steeg van 1,34 euro naar 1,36, een stijging van 1,4 procent. De prijzen van alle Nederlandse tankstations met tenminste duizend tankbeurten per jaar betaald met de MultiTankcard zijn met elkaar vergeleken. Jan Kanters van Total Ruurlo is blij met de award van MuliTankcard, maar wil er verder geen ruchtbaarheid aan geven. "Wij zijn Achterhoekers en willen niet te hoog van de toren blazen. Voor ons geldt: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg."

ANWB

MultiTankcard stelde een top 10 samen van de goedkoopste tankstations in Nederland in de periode januari tot en met november 2019. In de top staat nog een Achterhoeks tankstation: Tango in Borculo, op plek 3. Bij een eerder onderzoek, de Nationale Tanktest 2019 van de ANWB, kwam deze Tango aan de Ruurloseweg in Borculo nog als goedkoopste uit de bus. De ANWB zette eind vorig jaar de prijzen van 3837 pompstations in Nederland op een rij. Bij deze test bestond de top 4 zelfs helemaal uit Achterhoekse tankstations. De Tango aan de Ruurloseweg in Groenlo was hier tweede.

Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard, heeft wel een verklaring voor de Achterhoekse winnaars: "Het is geen toeval dat de winnaars allebei vlak bij de grens gevestigd zijn, met sterke prijsdruk van onze Duitse buren. Ook zie je dat de meeste stations in de top 10 buiten de dichtbevolkte Randstad gevestigd zijn. Voor onze klanten is zo'n overzicht natuurlijk hartstikke nuttig." Hij lacht en zegt: "Je weet nu waar het de moeite loont om even om te rijden." De verschillen zijn namelijk groot: bij elke week 40 liter tanken wordt bij de goedkoopste pomp (in Borculo) tussen de 500 en 600 euro per jaar bespaard, in vergelijking met een zelfde hoeveelheid brandstof bij het duurste tankstation.

De top 3:

1. Tango Groenlo en Total Ruurlo Inz Kanters, Ruurlo;

2. Tango Winschoten;

3. Tango Borculo.


Noot: Het duurste tankstation in de Achterhoek is al jaren de Texaco aan de N18 in Lichtenvoorde.