We helpen elkaar in de regio!

In deze bizarre tijden moeten we elkaar voor helpen. Gelukkig gebeurt dat: en hoe! Echt wauw. We hebben een overzichtje gemaakt. Mis je hier iets, laat het ons dan vooral weten. Respect voor iedereen die zijn beentje bijdraagt: niet alle helden dragen een cape.


Stof & Stuff

Stof & Stuff heeft opgeroepen om mee te helpen mondkapjes te maken voor (buurt)zorg. Zij deden een oproep op hun Facebook en deze oproep is meer dan 100 keer gedeeld.

Bekijk hier hun Facebook.


De vrolijke post-doos

In Eibergen heeft een ondernemer het creatieve idee gehad een doos te plaatsen voor lieve kaartjes en mooie creaties. De bedoeling is dat de inhoud ervan bezorgd wordt bij het woonzorgcentrum in Eibergen.


Hulp voor ondernemers

De 19-jarige Jop uit Neede heeft een site opgezet waar ondernemers hun hulpvraag kunnen plaatsen, of kunnen laten weten hoe ze de klanten toch van dienst kunnen zijn. 

Deze site vind je hier.
Het artikel over Jop (TC Tubantia vind je hier).


Thuisbeweging

Wie wil kan vanuit huis nog steeds participeren in danslessen en bewegingsoefeningen. The Chariot uit Eibergen geeft deze lessen online!

Hun site vind je hier.
Het artikel over deze beweging (TC Tubantia) vind je hier.


Er wordt voor je gekookt!

Werk je in een vitaal beroep of maak je thuis overuren vanwege deze knotsgekke periode? Studio 16 kookt je eten (tegen een vergoeding) en bezorgt het bij je thuis.


Hun site vind je hier.


Jimmy's

De jongeren van de Jimmy's Berkelland staan klaar om mensen bij te staan met huishoudelijke taken. Boodschappen, de was, de hond: de jongeren zijn de beroerdste niet!

Kom via deze link in contact met de jongeren.

Mondkapjes gezocht

De huisartsenpraktijk in Neede deed een oproep: ze kwamen mondkapjes tekort. Vanuit de hele gemeente én Duitsland werden mondkapjes gebracht. Top!


Bewegingsoefeningen voor thuis

Sportfederatie Berkelland heeft leuke filmpjes op hun Facebook gepost om je te helpen in beweging te blijven als je thuiszit.

Check ze hier!


Dagelijkse inloop: voor elkaar

Bij de Ruurlose kerken kan men dagelijks inlopen om met elkaar te zijn. Wie daar behoefte aan heeft kan binnenlopen voor een moment van bezinning, gebed, een kaarsje aansteken of om met iemand anders te praten.

Lees hier het artikel (Achterhoek Nieuws).

Bezorg Lokaal

Deze site is opgericht voor in Gelderland en Overijssel. Het gaat niet alleen om het bezorgen van voedsel, maar ook van producten! Ondernemers kunnen hier laten weten hoe ze hun klanten kunnen helpen.

Facebookgroepen

Diverse Facebookgroepen worden opgericht waar mensen zich (kunnen) aanbieden als hulp in het huishouden, als chauffeur, als kinderoppas, noem maar op.

Bijvoorbeeld deze voor Berkelland.


Achterhoek breed

De site coronahulpachterhoek.nl geeft een overzicht van mensen wie zich aanbieden om de hond uit te laten, de was te doen, etc.


Zingende postbode
Op onze gemeentegrens zorgt postbode Jesper Dijkstra voor vrolijkheid. Hij wil de somberheid wegnemen, door luidkeels sfeer te brengen met de post. Wat een held!


Online bibliotheek

De vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek zijn inmiddels enkele dagen gesloten. Gelukkig is er een mooi alternatief om toch boeken te kunnen lenen, lezen en luisteren: de online Bibliotheek. Zowel voor leden, als voor niet-leden.

Bekijk dit artikel voor meer informatie (Nieuws uit Berkelland)


Live stream concert

De deels Needse band KISSterious gaat op zaterdag 18 april een concert geven speciaal voor internet. Het concert bekijken kan via hun Facebook en is gratis, maar de band vraagt roept op om een donatie te maken naar lokale horeca.


Taxiritten voor apotheken

Busmaatschappij Brookhuis zien we regelmatige in kleine en grote bussen voorbij komen. Maar momenteel is hun agenda compleet leeg. Er is niemand die in een volle bus wil zitten in deze periode. Om te kunnen helpen, rijden de taxibusjes nu voor de lokale apotheken om medicatie rond te brengen.

Het artikel over Brookhuis (TC Tubantia vind je hier).


Bezorgen van vleeswaren, groente en fruit

Ook vleesbedrijf De Hoeve uit Eibergen wil iets kunnen doen voor de mensen. Ze bezorgen vlees, groente, fruit en kant en klare maaltijden.

Lees het artikel hier (Achterhoek Nieuws).