De Liberale Pluim voor betekenisvolle ondernemer gaat naar..

De VVD Achterhoek is dit jaar van start gegaan met het uitreiken van de Liberale Pluim. Het gaat hierbij om een persoon, personen of organisatie die is opgevallen, omdat hij/zij het liberale gedachtegoed uitdraagt, betekenisvol ondernemend is of onze gemeente of regio op de één of andere manier op de kaart zet.

Op de foto: Marcellino Kropman (l) Bert van Zijtveld (m) René Spekschoor namens bestuur VVD Achterhoek (r)

In de Gemeente Berkelland wordt de Liberale Pluim door VVD-raadslid Marcellino Kropman uitgereikt aan Bert van Zijtveld, eigenaar van restaurant De Heikamp. Van Zijtveld heeft zich, net als veel van zijn collega's, moeten aanpassen aan de coronacrisis welke de horecabranche behoorlijk raakt. Zo heeft hij de Heikamp-To-Go geopend, waar speciale afhaalgerechten zijn te bestellen. Waarmee Van Zijtveld echter in het oog sprong, was een 10-daagse voettocht naar Den Haag, waarbij hij met collega Alain Schepers onderweg ideeën hebben opgehaald over de toekomst van de horeca. Deze zijn in Den Haag aangeboden bij premier Rutte. Tijdens het debat ’s avonds refereerde onze premier aan deze actie en sprak hij waardering en zorg uit voor de horeca.


Deze actie staat niet op zichzelf. Ook heeft de creatieve, ondernemende Van Zijtveld ervoor gezorgd dat er verbinding ontstaat tussen inwoners, toeristen en bedrijven in en rondom Ruurlo, onder andere door de co-creatie van het Liefdespad. Maar ook andere co-creaties en innovaties zoals het printen van pannenkoeken, het Kabouterpad en het Klimbos dragen daaraan bij.

Dat je bij de Heikamp lekker kunt eten blijkt wel uit de prijzen die het Heikampteam heeft gewonnen met als hoogtepunten tweemaal Nederlands kampioen pannenkoeken bakken.

 

De Liberale Pluimen worden ieder jaar in december landelijk door de VVD uitgereikt. Zij zijn bedoeld als aanmoediging en erkenning voor de activiteiten die de winnende kandidaat in het belang van zijn gemeente heeft uitgevoerd.