Zorgen over route agrarisch verkeer Vloedstegenbrug

In Haaksbergen heeft de politiek van zich laten horen, omtrent de Vloedstegenbrug nabij het voormalige Danspaleis. Er zijn zorgen omtrent een aankomend verbod voor zwaar verkeer over deze brug. Omdat deze brug op randje gemeente Haaksbergen / Berkelland ligt, hebben we aan de bel getrokken bij wethouder Bosman.

De brug over de Buursebeek heeft zijn beste tijd gehad en uit angst dat hij het gaat begeven, denkt men na over een verbod voor zwaar verkeer. Denk daarbij aan vrachtverkeer, maar ook zeker agrarische voertuigen. Vrachtwagens kunnen dat stukje veelal over de nieuwe N18, daar waar agrarische voertuigen die optie niet hebben.

Met name de extra overlast die deze machines met zich mee zou nemen wanneer ze alternatieve routes gaan rijden, alsmede de extra kosten voor de betreffende ondernemers die de extra kilometers moeten afleggen zijn aanleiding om mee te denken over een oplossing.

Wethouder Bosman gaf in een snelle reactie aan dat dit haar aandacht heeft. De gemeentelijke organisatie heeft korte lijnen met Haaksbergen en denkt graag mee over een oplossing om zwaar, voornamelijk agrarisch verkeer, toch de oversteek over de Bursebeek te kunnen laten maken.