Bedankt voor je stem!

Een bijzonder moment: de nationale verkiezingen werden verdeeld over 3 dagen. Helaas liet de techniek ons in Berkelland even in de steek, waardoor we als één van de laatste gemeenten de uitslag hadden. Maar die was verre van teleurstellend.

De grootste partij in Berkelland

Met een minimale groei (0,1% - letterlijk 4 stemmen meer dan in 2017!) werd de VVD de grootste in Berkelland met 6706 stemmen. Van de ruim 29000 stemmers, stemde 22,6% op de VVD en liet het een groot gat naar de tweede grootste partij, welke op 15,8% kon rekenen.

Uiteraard zijn wij elke stemmer dankbaar. Niet allen de VVD stemmer overigens: dat we een opkomstpercentage hebben behaald van 83,54% is heel mooi - goed om te zien dat zoveel mensen gebruik hebben gemaakt van het recht waar men in vele landen alleen van dromen kunnen.

Méér oog voor agrarische ondernemers

Opvallend aan de uitslagen was de enorme binnenkomen BoerenBurgerBeweging (BBB). Deze partij haalde in Berkelland maar liefst 8% van de stemmen binnen, te vertalen naar 2383 stemmen. Hoewel wij onszelf zien als een partij met veel oog voor de agrarische ondernemers, zijn 2383 mensen toch teleurgesteld in het landelijke agrarische beleid en hebben dit laten weten. Wij beseffen ons als geen ander dat we de aankomende periode nog meer oog moeten hebben voor deze ondernemers en laten dit signaal dan ook niet liggen.

In het komende jaar gaan we schrijven aan een programma voor periode 2022-2026 en doen de belofte hier aandacht aan te besteden.

Nieuwe leden

Door het succes zijn er weer veel nieuwe leden bijgekomen deze twee dagen. Heel erg tof vinden we dat: voel je welkom bij de optimisten!

We nodigen je graag uit voor een kennismaking met de fractie. Ontdek de leuke trainingen, interessante evenementen en supergave thematische netwerken binnen de VVD. Je bent al lid voor slechts € 25,- p/jr!

Mogen wij je binnenkort verwelkomen?