#10 Jelle Oonk: Hoe zou jij willen dat Berkelland eruitziet in 2030?

In een klein groepje dachten we daarover na, toen ik gevraagd ben mee te doen aan deze verkiezingen. Dat leek me heel gaaf. Daarom vroeg ik mijn ouders een VVD lidmaatschap voor mijn achttiende verjaardag.

Politiek vind ik al lang interessant. Op de basisschool volgde ik al veel politiek nieuws. Bij de Provinciale statenverkiezingen in 2019 ben ik me echt gaan oriƫnteren. Welke partij past bij mij?

Dat werd de VVD, een partij die staat voor de vrijheid om te doen wat je wilt, te denken wat je vindt en te zijn wie je bent. Bovendien is de VVD bereid om verantwoordelijkheid te nemen om alles in het land, de provincie en de gemeente goed te regelen.

En dat laatste vind ik super leuk om te doen: dingen regelen. Ik zit in de 6e klas van het gymnasium op het Staring College in Lochem. Daar ben ik lid van de MR. Ook run ik samen met een vriend een bijlesbedrijf, waarmee we leerlingen van de middelbare school bij elkaar brengen die bijles willen geven en nemen.

Mijn antwoord op de vraag die ik in het begin stelde: Over een kleine 10 jaar bruist het meer in Berkelland. Veel winkels, veel horeca, veel gezelligheid. Iedereen heeft ruimte om hier te wonen en te werken, ook wij jongeren, en er is genoeg leuks te doen. De gemeente heeft kansen benut in de energietransitie en we kunnen nog steeds genieten van de natuur. Kortom: Berkelland is de aantrekkelijkste gemeente!

Hoe zou jij willen dat Berkelland eruitziet in 2030?