Unaniem ingestemd met Transformatievisie Oudestraat

Niets minder dan lof hebben wij voor de plannen die gemaakt zijn voor de Oudestraat. Natuurlijk is een visie altijd een uitgangspunt en geen definitief plan; desalniettemin zien wij een lang verwachte ontwikkeling voor het centrum van Neede.

Een Taskforce was door de gemeente samengesteld, waarin o.a. de Neede Gemeenschapsraad en de Ondernemersvereniging Neede zetelde. De Oudestraat is al een lange tijd een doorn in het Needse oog. Eerder al schreef ik hierover een stuk (zie hier). 

Wij hebben onze complimten uitgesproken over de voorgelegen visie, zeker richting de betrokkenen, wie zich met veel passie en enthousiasme hebben ingezet om het centrum van Neede weer leefbaar te maken. Dat gebeurt met aantrekkelijke winkelpanden, de mogelijkheid tot maatschappelijke activiteiten, nieuwe woningmogelijkheden en groenvoorzieningen.

Maar ook met een vernieuwende kijk op auto's in de Oudestraat. Ondernemers hebben deels uitgesproken wel ouders in de winkelstraat te willen, anderen willen dat juist niet. De Taskforce heeft met een prachtige out-of-the-box constructie (door de achterliggende parkeerplaats erbij te betrekken en een nieuwe ontsluiting te creƫren), waarbij het autoverkeer niet door de hele straat kan knallen.

Ook complimenten naar de gemeente die dit plan niet van top naar down probeert op te leggen, maar voor het betrekken van de inwoners en betrokken ondernemers / bewoners van het centrumgebied. 

We hebben de wethouder gevraagd ons op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en deze zijn toegezegd. Wij verheugen ons op de realisatie van deze visie.